Vi skräddarsyr ditt glasparti och ger dig valfrihet

Vi skräddarsyr din inglasning och ditt glasparti till villan, sommarhuset eller balkongen. Glöm fasta mått. Vi anpassar oss efter dina förutsättningar, du slipper anpassa dig till standardmått. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hembesök inom 3 mils radie från närmsta Ryds Glas verkstad.

Vill du enkelt och smidigt kunna öppna upp ett rum? Skjutdörrar glider nästintill ljudlöst åt sidan på rostfria skenor och kan ge en öppning på upp till två tredjedelar av fönsterbredden. De kan även användas inomhus för att skapa avgränsade ytor utan att stänga ute ljus. Du tjänar utrymme och kan utnyttja ditt boende maximalt. Om du vill kunna öppna upp i stort sett hela glasväggar är vikdörrar en smidig lösning. Partierna löper näst intill ljudlöst på hjul nedtill och viks med enkelhet ihop till smala paket på ena sidan. Du kan själv välja om du vill vika partierna inåt eller utåt, till vänster eller höger.

Skjutdörr Bella

Förläng sommaren och njut av grönskan och blomsterprakten med Bella Aluminiumsystem. Slipp Kalla vindar, regn och mygg. Ryds Glas uterumssystem har profiler som är tillverkade i aluminium vilket gör dem hållbara och underhållsfria. Profilerna är robusta men ger ett elegant intryck.

Ryds Glas Skjutdörr Inglasning Bella

Läs mer om Bella >>

 • Mötesprofilen kan fås i klassiskt raka snitt eller elegant rundade.
 • För bästa vädertätning är partierna utrustade med gummitätning mellan glas och profil.
 • Ett effektivt dränagesystem med naturligt fall i spårprofilen håller regnvatten ute.
 • Helkapslade rostfria hjul är hållbara och löper tyst över spårprofilen.
 • Standardkulörer är vit Ral 9010, natur anodiserat och svart sable.
 • Kan beställas i valfri kulör mot en tilläggskostnad.
 • Handtagsprofilen har ett mjukt greppvänligt handtag längs hela profilen.
Ryds Glas Bella Skjutdörrar fyra olika lås att välja mellan

Vi har fyra typer av lås att välja på till system Bella.

RydsGlas Mötesprofiler Rund och Rak

Vi har två typer av mötesprofiler, en rak standard och en exklusivt rundad som höjer utseendet och gör skjutdörren stabilare.

RydsGlas Rälsprofiler Classig och Design

Synlig profilbredd utifrån är 38mm på stående profiler. Våra rälsprofiler är 28mm höga men beroende på antal skjutdörrar blir bredden olika, välj mellan classic och design.

Skjutdörr Schüco ASS 50

Vill du ha stora öppningspartier så är ASS 50 Skjutdörr ett bra alternativ. Konstruktionen är högisolerad och med en ren design.

För att undvika problemet med att riktigt stora fönsterdörrar blir tunga att dra kan en lyftskjutdörr vara ett bra alternativ. Lyft enkelt upp skjutdörren med handtaget för att minska friktionen. När dörren är öppnad till önskat läge fäller du enkelt ner den igen. Trepunktslåsning och barnspärr till lyftskjutfunktionen är några funktioner som skjutdörren kan förses med och I nedfällt läge går dörren inte att dra. Detta gör skjutdörren barnvänlig eftersom klämrisken minimeras.

Ryds Glas ASS 50

Läs mer om egenskaper ASS 50 >>

 • ASS 50 står för Aluminium Sliding System, 50 mm bågdjup
 • Högisolerad med U-värde ner till 1,3 W/m²K
 • Maximal glastjocklek 32 mm, passar för tvåglas isolerruta Lämpad för stora öppningspartier i upp till sex sektioner med mått upp till 3 000×3 000 mm och glasvikter upp till 400 kg per dörrblad
 • Slitstarka rostfria glidskenor för minimalt underhåll
 • God ljudisolering och slagregnstäthet i klass 9A
 • Inbrottsskydd upp till motståndsklass 2
 • Stort utbud av designade beslag och tillbehör så som myggnät
 • Eloxeras eller lackeras i valfri kulör med möjlighet till olika färgval in- och utvändigt

Vikdörr Schüco ASS 70FD

Med Ryds Glas högisolerade vikdörrar ASS 70 FD är det möjligt att öppna upp en glasad vägg till cirka 90%. Vikpartierna glider nästan ohörbart på hjul nertill och viks enkelt ihop till smala paket på in- eller utsidan. Välj själv om du vill parkera vikdörren till höger eller till vänster. Vikdörren blir en naturlig pasagedörr för användning året runt. Tack vare fördelningen med ojämnt antal bågar i kombination med en kantregel, behöver övriga bågar inte öppnas upp. Denna produkt kan kombineras med AWS fönster.

Ryds Glas ASS 70 FD

Läs mer om egenskaper ASS 70FD >>

 • Stabila isolerade aluminiumprofiler
 • Komfortabla (låsbara) handtag med enhandsgrepp
 • Extra ljudisolering och säkerhetsklass som tillval
 • Stort utbud av slitstarka ytbehandlingsalternativ
 • Möjlighet till olika kulörer på in och utsida (lack alternativt eloxering)
 • Olika glaslistalternativ
 • Kan med fördel användas även för balkonginglasning

Schüco e-slide beslag

E-slidetekniken är utvecklad för att underlätta ditt användande av skjutdörrar. Tekniken möjliggör att skjutdörrar som är upp till 3 x 3 meter och väger 250 kilo kan öppnas helt automatiskt med en knappsats istället för handtag.

Kontakta oss

Behöver du expertråd? Är du intresserad av inglasning? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med fönsterlösningar samt offert.

Välj din närmaste verkstad (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Postnummer (obligatorisk)

Ort (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ditt meddelande

Vad skall jag tänka på när jag väljer uterum?

Läs mer om isolerat eller oisolerat >>

Tänk på hur du kommer att använda ditt uterum, skall det vara till skydd från regn och vind under sommaren eller som vinterträdgård året runt? Det är en stor skillnad på ett oisolerat uterum och en vinterträdgård. Med Bella system förlänger du sommaren, du börjar använda ditt uterum när vårsolen tittar fram och stänger till det när frostgraderna kryper på. Vill du kunna sitta i ditt uterum även på vintern bör du välja något av Schüco systemen som har isolerade profiler och isolerglas.

Läs mer om val av glas >>

Det vanligaste när man skall göra ett uterum eller balkonginglasning är att man väljer ett 4-5 mm floatglas till sina skjutluckor. Om du däremot vill kunna vistas i ditt uterum på vintern och du kommer att värma upp det året runt bör du välja antingen ett isolerglas. Till skjutdörrar skall man välja till ett säkerhetsglas dvs. härdat glas eller lamell. Detta för att undvika personskador om olyckan skulle vara framme.

Läs mer om placering >>

Låt tomtens förutsättningar bestämma uterummets placering. Låt uterummet fungera som en öppning mot trädgården! Och tänk igenom läget. Ett glasat rum i direkt söderläge blir otroligt varmt heta sommardagar. Norrläge ger ett vackert ljus, men allra bäst kanske det ändå är att ha rummets placering i sydväst.

Läs mer om utformning >>

Tänk på helheten. Ta hänsyn till det befintliga husets stil och karaktär när du bestämmer dig för vilket utseende ditt uterum ska ha. Uterummet ska helst tillföra en dimension till huset – både utvändigt och invändigt. I plan- och bygglagen finns dessutom krav på att alla ändringar av en byggnad ska utföras med varsam hand. Kanske visar det sig att ditt hus inte alls har förutsättningar att byggas till med ett uterum. Då kan lösningen vara att bygga ett fristående uterum eller paviljong mitt i trädgårdens grönska.

Läs mer om bygglov >>

Ett inglasat uterum blir i lagens mening en tillbyggnad eller nybyggnad beroende på om det kommer i anslutning till huvudbyggnaden eller fristående. I båda fallen kräver uterummet såväl bygglov som bygganmälan. Kontakta stadsbyggnadskontoret i din kommun för mer information.

Skjutdörr Schüco ASS 32NI

Skjutdörrarna ASS 32NI är oisolerade och ekonomiskt fördelaktiga. Skjutdörrarna passar bra för invändiga konstruktioner där isolering kan uppnås med isolerglas. Dörrarna använder sig av samma karmprofil.

Ryds Glas ASS 32 NI

Läs mer om egenskaper ASS 32NI >>

 • Bågens smala synliga bredd ger största möjliga ljusinsläpp
 • Komfortabelt handhavande med (låsbara) engreppshandtag
 • Möjligt att komplettera med integrerade överljus och bröstningar
 • Stort utbud av ytbehandlingar och kulörer samt tillbehör

Skjutdörr Schüco ASS 32

En intelligent och platsbesparande lösning för skjutdörrar och -fönster. Dölj bågen inuti väggen och ge stora öppningar på upp till två tredjedelar av den totala bredden. Schüco ASS 32 skjutdörrar kan med fördel användas som en öppningsbar vägg till terrass eller balkong. De kan kompletteras med öppningsbara överljus alternativt fasta bröstningselement med samma byggdjup.

Ryds Glas ASS 32

Läs mer om egenskaper ASS 32 >>

 • Bågens smala synliga bredder ger största möjliga ljusinsläpp
 • Komfortabelt handhavande med (låsbara) engreppshandtag
 • Maximalt utnyttjande av rummet tack vare inskjutningsmöjligheter i innerväggen
 • Stora fria genomgångsbredder
 • Isolerade solida aluminiumprofiler med hög stabilitet
 • Möjligt att komplettera med integrerade överljus och bröstningar
 • Stort utbud av ytbehandlingar och kulörer samt tillbehör

Skjutdörr Schüco ASS 70HI

De smala synliga profilbredderna, stora glasytorna och användarvänligheten passar bra till restauranger, hotell, kontorsbyggnader och privata villor. ASS 70.HI är en högisolerande och energisparande lyftskjutsdörr som lever upp till de högst ställda kraven på kvalitet och utförande. Du kan utforma skjutpartiet efter egna önskemål  och välja mått, kulör och tillval. Konstruktionen kan bland annat förses med glasdelande spröjs, designglaslister och beslag i rostfritt stål. Eftersom bågarna löper i ett och samma plan behövs inga extra dörrar.

Riktigt stora fönsterdörrar kan bli tunga att dra. Då är en lyftskjutdörr ett bra alternativ. Du lyfter upp skjutdörren med handtaget vilket minskar friktionen och gör den enklare att dra. När dörren är öppnad till önskat läge fäller du ner den igen. I nedfällt läge går dörren inte att dra vilket gör den barnvänlig då klämrisken minimeras.

Ryds Glas ASS 70 HI

Läs mer om egenskaper ASS 70HI >>

 • Högisolerande aluminiumprofiler med hög stabilitet
 • Bra ljudisolering
 • Bågstorlekar upp till 3 x 3 m
 • Möjligt med olika färgval på in- och utsida
 • Rostfria glidskenor med lätt och ljudlös gång
 • Nya bågvarianter med rund profilkontur
 • Mer komfort med ett nytt beslagssystem
 • Kan utrustas med inbrottsskydd upp till motståndsklass 2
 • Dubbla EPDM tätningar för ökad ljudisolering
 • Integration av e-slide: helt dold inbyggand av automatiserad motordrift
 • Upp till 600 Pa slagregnstäthet
 • En-, två- eller trespårsalternativ beroende på önskad öppningsarea
 • Kompatibelt med AWS fönster

Schüco insektsskydd

Undvik besvärliga insekter när du vill vädra ut din varma bostad under sommaren. Schücos insektsskydd släpper in frisk luft i rummet samtidigt som de små plågoandarna effektivt hindras tillträde. Njut ostört av nattsömnen. Montage och demontage sker på enklast möjliga sätt med hjälp av en vridspärr.

Ryds Glas Insektsskydd

Läs mer om insektskydd >>

Det finns tre olika varianter av insektsskydd med antingen inspänningsfunktion, vridfunktion eller skjutfunktion. Inspänningsvarianten är tänkt främst för livande fönster med tvåvägsfunktion och kan närsomhelst hängas på och tas av inifrån rummet. Det vridbara alternativet öppnas och stängs som en dörr och passar därför bäst till dörrar och framför allt till. Det skjutbara insektsskyddet monteras på på dörrar med lyftskjut- och skjutfunktion.

Oavsett vilken typ du väljer finns en mängd olika former och färger att välja mellan.