Inget projekt är för stort eller för litet hos oss

När du vänder dig till oss med ditt projekt, kan det kännas tryggt att vi har egna projektledare som arbetar på entreprenadavdelningen. De hjälper dig från start till mål. Vi arbetar med många olika glaslösningar och hjälper dig gärna med glasfasader och glastak. Vi hanterar allt från kalkylering, dimensionering och projektledning till genomförande av projekt. Vi arbetar dagligen tillsammans med arkitekter och beställare, för att hitta den bästa tänkbara lösningen.

Ryds Glas har lång erfarenhet av stora och integrerade entreprenader liksom mindre fasadentreprenader. Vår breda kompetens, flexibilitet och erfarenhet gör att vi ofta tar uppdrag som innefattar produkter utanför vårt sortiment. Vår inställning och drivkraft är att alla problem går att lösa, därför kan vi anpassa och utföra entreprenader efter våra beställares önskemål. Vår samordningsförmåga har möjliggjort den stora mängd lyckade entreprenader som vi redan genomfört.

Glasfasader

Vi bygger alla typer av glasfasader stora och integrerade liksom mindre glastak och fasadentreprenader. Vi jobbar mest med Schücos profilsystem FW50+ och FW 60+ eller SAPAs profilsystem  4150. Genom att använda Schücos eller SAPA’s system får vi ett väl utprövade och testade system med kompletta konstruktionslösningar. Dörrar, fönster och andra öppningsbara enheter integreras givetvis i fasadsystemen. Både Schüco och SAPA profilsystem erbjuder ett stort urval av profiler och täcklock.

Ryds Glas Glasfasad

Schüco FW 50+ och FW 60+

Schüco FW 50+ och FW 60+

Med system FW50+ vidareutvecklades ett mångsidigt och uppskattat system till att bli multifunktionellt. Produktivitet och kreativitet sätter därigenom en ny standard. Glasfasadsystemet FW50+ sticker ut med sin slanka synliga profilbredd på endast 50 mm.

Den stora variationen av täcklock som tillhör systemet, erbjuder olika valmöjligheter varvid tekniska och arkitektoniska specialsystem är en lösning. Bakom den attraktiva ytan döljer sig en beprövad teknik; det i Europa patenterade och uppskattade överlappande dränagesystemet har utvidgats med en tredje dräneringsnivå. Arkitekten får därigenom än mer gestaltningsfrihet.

De viktigaste tekniska detaljerna:

 • Värmeisolerad glasfasadkonstruktion i rammaterialgrupp I eller 2.1
 • Byggdjup 50-250 mm i standardutförande
 • Inbrotts- och skotthämmande systemsäkerhet enligt de nya europeiska normerna
 • Brandskyddsbröstning W 90 kan integreras
 • Kan kombineras med alla AWS och ADS för fönster och dörrar
Ryds Glas SAPA 4150 Fasadsystem

SAPA 4150 Fasadsystem

SAPA 4150 Glasfasadsystem består av isolerade, 50 mm breda aluminiumprofiler. Det inre fogbandets och isolatorns konstruktion optimerar isoleringen i profilerna.

Profilerna finns med ett flertal olika djup. De är utformade för att ge stabilitet mot dimensionerande laster och sammanfogas med dolda förband. Systemet kan enkelt kompletteras med öppningsbara enheter.

De viktigaste tekniska detaljerna:

 • Välisolerade profiler.
 • Stomprofiler i flera former. Rektangulära (35-300 mm profildjup), I- och T-profiler ger stor frihet för interiör gestaltning.
 • Brett sortiment av dekorprofiler för exteriör formgivning.
 • Fyra fönstersystem både inåt- och utåtgående.
 • Dörrar. Slag- och skjutdörrar kan enkelt anslutas.
 • Brandskydd. Kan utföras i brandteknisk klass E 30, EI 15 eller EI 30.
 • Klassificerad. Enligt gällande EN-standarder.

Säkerhetsdörrar

Ryds Glas är en av Stockholms största leverantörer av säkerhetsdörrar. Med mer än 30 års branscherfarenhet kan vi leverera produkter och tjänster som uppfyller de krav som du ställer på en funktionell och snygg säkerhetsdörr.

Vårt stora lager, vår mångåriga rutin och våra certifierade montörer gör att vi kan erbjuda våra kunder ett snabbt och kvalitativt arbete som gör ditt hem till en säkrare plats. Hos oss har du möjlighet att välja ur ett brett sortiment av noggrant utvalda kvalitetsprodukter från marknadsledande producenter av certifierade säkerhetsdörrar, såsom Robust och Daloc.

Ryds Glas Dörrar

En säkerhetsdörr är det bästa sättet att skydda sig, för varken bra lås eller larm avskräcker tjuven. Oftast är det dörrbladet och den gamla träkarmen som är de svaga punkterna. Med en bra skruvmejsel handlar det normalt om sekunder för att bryta sig in genom en traditionell dörr och innan någon har hunnit reagera på larmet har tjuven redan lämnat lägenheten med stöldgodset.

Våra säkerhetsdörrar håller inte bara inbrottstjuven borta, vid brand kan den rädda liv och egendom då den är prövad och typgodkänd både mot brand och den giftiga röken. Från och med 2013 kräver lagen (Boverkets Byggregler BBR19) att alla nyinstallerade entrédörrar till lägenheter i flerbostadshus ska vara brand- och brandgastäthetsklassade.
För att säkerställa en trygg och säker miljö i ditt hem är våra montörer certifierade och specialiserade på montage. Ryds Glas montörer har lång erfarenhet och stor rutin efter över 60 000 genomförda dörrinstallationer. Ryds Glas levererar och monterar cirka 3 000 säkerhetsdörrar per år till privatpersoner, bostadsföreningar, allmännyttan, näringsliv och offentlig sektor.

Glasväggar till kontor och butiker

Stora glas som går från golv till tak är ett vanligt inslag i dagens butiker och kontor. Bara de senaste åren har utbudet av glasbeslag mångdubblats. Valfrihet från nästan dolda U-profiler till designade kläm- och punktfästen är stor.

Vi på Ryds Glas har projektledare som gärna kommer in tidigt i planeringen av projektet där vi kan utveckla snygga och effektiva lösningar. Vi lägger stor vikt vid smarta och funktionella tillbehör och erbjuder professionell rådgivning till dina glasfasader.

Ryds Glas Åhlens

Möjligheten att kombinera fasta glaspartier med skjutbara glas gör att kontoret eller butiken får en ny dimension av transparent rumsdesign. Alla glas är naturligtvis av typen säkerhetsglas och på öppningsbara partier finns ett stort urval av handtag och lås.

Ryds Glas Kontor

Hawa-Puro 100-150

Ett av våra system för hängande glasdörrar heter Hawa-Puro 100-150. Detta system har en dold upphängning och mjuk och tyst gång. Högkvalitativa kullager inbyggda i systemets vagnar tillåter dörrvikter upp till 150 kg med en mjuk och tyst gång i överrälsen.

Systemet kan glasas med 8 till 12,76mm säkerhetsglas och utformas som enkeldörr, dubbeldörr, enkeldörr med fast sidoljus eller dubbeldörr med fasta sidoljus.

Ryds Glas Entreprenad Inspirationslänk

Glastak

Ryds Glas Glastak

Vi erbjuder ett flertal system som ger arkitekter och projektörer spelrum för egna tankar och idéer. Energieffektiva byggnadskoncept kommer att prägla byggandets framtid. Systemlösningar som uppfyller alla arkitektoniska och tekniska krav på glasfasader och glastak blir då centrala. Vi erbjuder ett brett spektrum av energieffektiva glastak med aluminiumsystem.

En av våra partner Schüco har redan idag ett unikt sortiment av aluminiumsystem på marknaden med högsta isolervärden för just glastak. Systemet är högisolerat och energieffektivt och möjliggör att genomföra estetiskt tilltalande och tekniskt komplicerade glaskonstruktioner i tak utan större begränsningar. Liten eller stor skala är inget hinder. Används med fördel där där kraven på energi och säkerhet är de högsta.

FW50+

Med systemen FW50+vidareutvecklades ett mångsidigt och uppskattat system till att bli multifunktionellt. Produktivitet och kreativitet sätter därigenom en ny standard. Glasfasadsystemet FW50+ sticker ut med sin slanka synliga profilbredd på endast 50 mm.

Den stora variationen av täcklock som tillhör systemet, erbjuder olika valmöjligheter varvid tekniska och arkitektoniska specialsystem är en lösning. Bakom den attraktiva ytan döljer sig en beprövad teknik; det i Europa patenterade och uppskattade överlappande dränagesystemet har utvidgats med en tredje dräneringsnivå. Arkitekten får därigenom än mer gestaltningsfrihet.

De viktigaste tekniska detaljerna:

 • Värmeisolerad glasfasadkonstruktion i rammaterialgrupp 1 eller 2.1 .
 • Byggdjup 50-250 mm i standardutförande.
 • Inbrotts- och skotthämmande systemsäkerhet enligt de nya europeiska normerna.
 • Kan kombineras med alla AWS och ADS system för fönster och dörrar.
 • Profilerna kan anodiseras, pulverlackeras dessutom kan olika kulörer väljas på in och utsidan.

Balkonger

Integrerad inglasning med system Astral balkongveranda är räcke och inglasning som utgör en enhet. Fyllningen i fronten kan bestå av skrivmaterial i olika kulörer eller snyggt transparant säkerhetsglas. Känslan av mer ljus och rymd kommer när du får naturen och utsikten att bli tillgänglig året runt. På sommaren öppnar du upp din inglasning och släpper in sol och värme, på vintern stänger du till och skapar en extra isolering. Systemet kompletteras i princip av två olika typer av skjutluckor.

Skjutluckor med ram är givetvis skjutbara i sidled men kan även väljas med eller utan sidohängd öppning för att underlätta putsning.

Ryds Glas Balkong

Ramlösa luckor utan vertikala profiler används för att skapa en öppen känsla men ger skydd för väder och vind. Öppningar där glasen skjuts åt sidan och därefter viks in gör att balkongen blir helt öppen och underlättar för putsning.

Ryds Glas Balkong 2

Vi på Ryds Glas jobbar även med helhetslösningar där vi renoverar befintliga balkonger, utökar befintlig balkongplatta eller monterar en helt ny. Våra montörer är proffsiga och kunniga och ser till att monteringen alltid utförs säkert och på ett för alla smidigt sätt.

Ryds Glas Balkong 3

Kontakta oss

Välj din närmaste verkstad (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Postnummer (obligatorisk)

Ort (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ditt meddelande