Skip to main content

TÄVLA MED RYDS GLAS

Fyll i formuläret med ditt svar i fältet för meddelande. Skriv frågans nummer följt av ditt svarsalternativ (1, x, 2) på respektive fråga. Vinnaren får ett presentkort på en matkasse värt 1000 kr.
Fråga 1. När startades Ryds Glas AB?
1. 1937
x. 1945
2. 1947
Fråga 2. Vilket glas är fem gånger hårdare än vanligt glas?
1. Laminerat glas
x. Härdat glas
2. Superglas
Fråga 3. Hur många glasmästerier har Ryds Glas?
1. 35 stycken
x. 50 stycken
2. 60 stycken
Tävlingen avslutas söndag den 22 oktober och vinnaren meddelas senast på fredag den 27 oktober.


  E-mailTelefon

  PSST..

  Glasytor må vara vackra men behöver i vissa fall också vara säkra och trygga. Säkerhetsglas är glas som är till för att skydda valt område på ett säkert sätt. Boverkets byggregler slår fast att oskyddade glasytor som är placerade där människor rör sig måste ha glas som minimerar risken för skador. Det betyder att man kan minska personskadorna drastisk med säkerhetsglas om olyckan skulle vara framme.

  Ryds Glas reklam vid busskur

  SÄKERHETSGLAS MINSKAR RISKEN FÖR SKADA

  Ett härdat säkerhetsglas är fem gånger starkare än ett vanligt glas. Det splittras med rundade kanter om det går sönder, vilket minskar risken för att någon kommer till skada. Det finns även laminerat säkerhetsglas. Det är inte lika starkt som härdat glas, men sitter kvar i ramen och bildar inga farliga skärvor om de skulle krossas.

  SKYDDSGLAS FÖR UTSATTA PLATSER

  På platser där du behöver skydd mot inbrott, vandalism, rymning, beskjutning eller explosioner använder du skyddsglas. Skyddsglas kan bestå av laminerat glas eller en kombination av härdat och laminerat glas, och släpper in lika mycket dagsljus som vanligt fönsterglas.