Nå oss dygnet runt på 020-80 80 00

När du blir drabbad är vi på plats direkt. Oavsett om det gäller reparation eller byte av en skadad glasruta.
Det finns många fördelar med att kontakta Ryds Glas. Utöver vår jourverksamhet har vi ett flertal fullt utrustade servicebilar för reparationsglasning. Våra certifierade och välutbildade montörer garanterar säkra montage. Vi gör allt från att byta vanliga fönsterglas till stora butiksrutor, glastak och metallpartier.

Har olyckan varit framme?

Har ditt fönster blivit sönderslaget? Har du pratat med ditt försäkringsbolag? Många av de skador som sker i hemmet täcks ofta av ditt försäkringsföretag. Ta gärna mått på fönstret innan du hör av dig till oss. Vi har direktkontakt med de flesta försäkringsbolagen. Glöm inte att uppge ditt skadenummer, det underlättar administrationen för oss.

Ryds Glas Sprucken Ruta

Har du fått kondens i ditt isolerglas?

Allt fler drabbas av kondens i sina isolerglas, ett bekymmer som gör att glasen aldrig ser rena ut. Isolerglas som blev insatta på 70 och 80-talet är av ganska dålig kvalitet. Det som händer är att förseglingen mellan glasen blir otät och man får ett läckage. Tyvärr finns det ingen bra metod att reparera detta, det går inte att tvätta eller på annat sätt få bort utan man måste byta till en ny kassett.

Att tänka på när man byter är att uppgradera/förbättra kassetten med ett energiglas och en argon-gas som kan sänka U-värdet från 2,9 till 1,1.

Hör med ditt lokala Ryds glasmästeri, så hjälper vi dig välja rätt.

Växthusglas

Vi har glas till ditt växthus i lager, standardstorlek 610mm x 610mm. Övriga storlekar skär vi till på beställning. För aktuell prisuppgift hör av dig till ditt lokala Ryds glasmästeri.

Ryds Glas Växthusglas

Speglar

Hos oss kan du få speglar tillskurna så de passar just för dig, i vårt sortiment har vi både klara och rökfärgade speglar, tjocklekar från 3-6 mm, med eller utan skyddsfilm. Vi skär och slipar speglarna efter dina önskemål.

Läs mer om spegelglas >>

En spegel består av ett vanligt glas som har en flerskiktsbeläggning på baksidan, silver i botten för att skapa ett högreflekterande skikt och däröver ett eller flera täckskikt för att skydda den fuktkänsliga silverbeläggningen. Genom att laminera ihop två spegelglas med de sidorna mot varandra eller genom att lägga en folie på baksidan får man en säkerhetsspegel som är utmärkt till garderobsdörrar och våtutrymmen. På speglar är det vanligt att man även slipar kanterna för att få en snygg synlig kant. Det finns fasettslipning i olika bredder och även vanlig rundad kant.

Kulturglas, dekorglas och specialglas

Hör av dig till din lokala Ryds glasmästeri och beställ måttanpassade -kultur, -dekor eller specialglas. Vi har ett stort sortiment av specialglas i våra lager (antal kan variera på de olika lokala kontoren). Det som inte finns på plats beställer vi hem med snabb leverans.

Gamla kulturglas kan idag vara svåra att få tag i och ofta måste dessa ersättas med nytillverkade. Dekorglas är glas med olika mönster och färger och används för att släppa igenom ljus men hindra insyn.

Kom gärna in till oss och prata med våra glasmästare när du behöver hjälp med glas. Vi kan glas!

Eller vill du kitta om gamla fönster?

Fönster utsätts för mycket fukt och kraftiga väder och temperaturväxlingar. Efter några år är det dags att se över sina fönster. Vi på Ryds Glas är experter och hjälper dig gärna med underhållet, här är ett tips när du skall vända dig till våra glasmästare.

När färgen flagnar och kittbitar lossnar är det hög tid för en fönsterrenovering och dags att kitta på nytt och måla om. Boka ett hembesök så kommer vi ut och besiktigar dina fönster. Om du sköter om dina träfönster på rätt sätt håller de längre, samtidigt som värmeförlusterna blir mindre. Du slipper läckande rumsvärme genom gammalt sprucket kitt.

Ryds Glas Kitta

Isolerglas – måttbeställ isolerglaskassetter 2- och 3-glas

Hos oss kan du beställa isolerglaskassetter i alla storlekar och former. Fyrkantiga, rektangulära, runda eller kilformade m.m.

Ett isolerglas kommer som en hel kassett om två eller tre fönster i bredd. Mellan glaset finns ett tomrum som är gasfyllt och hela fönstret är helt tätt – ett så kallat isolerglas. Den gas som används är lite olika beroende på fabrikat, men vanligast är argon.

Det går att få en mängd olika typer av glas till sin kassett, man kan välja energibesparande, solskyddande, inbrottshämmande, bullerdämpande, brandskyddande, eller smutsavvisande glas. Generellt sett anses en glaskassett hålla i ett tjugotal år, därefter behöver den bytas ut.

Behöver du hjälp eller har du frågor angående isolerglas? Hör av dig till närmsta Ryds glasmästare, våra experter ger dig professionella råd och tips.

Ryds Glas Isolerglas
Ryds Glas Fredrik Glasmästare

Kontakta oss

Behöver du råd och hjälp med glas? Hör av dig till oss!

Välj din närmaste verkstad (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Postnummer (obligatorisk)

Ort (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ditt meddelande