SOMMAR

Bella – Förläng din sommar

Vårt Bellasystem är till för dig som vill förlänga sommaren och njuta av grönskan och blomsterprakten. Slipp kalla vindar, mygg och låt dynorna ligga kvar på uteplatsen trots ett smattrande sommarregn. Bella bygger på skjutdörrar och är den perfekta lösningen för dig som enkelt och smidigt vill göra en inglasning. Skjutdörrarna glider nästintill ljudlöst åt sidan på rostfria skenor. Profilerna som sitter runt glasen är av aluminium och antingen anodiserade eller pulverlackerade vilket gör dem nästintill underhållsfria. Systemet finns med två typer av stående profiler, klassiskt raka eller elegant rundade. Välj Bella och förverkliga din sommardröm.

Symboler sommar

Vad skall jag tänka på när jag väljer inglasning till uterum?

Profiler och glas
Bellasystemet är till för dig som vill använda ditt uterum när vårsolen tittar fram och tills frostgraderna kryper på. Inglasningen stänger effektivt ute regn och vind. För bästa vädertätning är partierna utrustade med gummitätning mellan glas och profil samt dubbla borstlister mellan skjutdörrar och karm. Glasen som används i Bella är från 4mm till 6mm. Personsäkra säkerhetsglas används som standard om glaset ligger närmre än 600mm från golv.

Placering
Låt tomtens förutsättningar bestämma uterummets placering. Låt uterummet fungera som en öppning mot trädgården! Och tänk igenom läget. Ett glasat rum i direkt söderläge blir otroligt varmt heta sommardagar. Norrläge ger ett vackert ljus, men allra bäst kanske det ändå är att ha rummets placering i sydväst.

Ryds Glas Fristående uterum

Utformning
Tänk på helheten. Ta hänsyn till det befintliga husets stil och karaktär när du bestämmer dig för vilket utseende ditt uterum ska ha. Uterummet ska helst tillföra en dimension till huset – både utvändigt och invändigt. I plan- och bygglagen finns dessutom krav på att alla ändringar av en byggnad ska utföras med varsam hand. Kanske visar det sig att ditt hus inte alls har förutsättningar att byggas till med ett uterum. Då kan lösningen vara att bygga ett fristående uterum eller paviljong mitt i trädgårdens grönska.

Bygglov
Ett inglasat uterum blir i lagens mening en tillbyggnad eller nybyggnad beroende på om det kommer i anslutning till huvudbyggnaden eller fristående. I båda fallen kräver uterummet såväl bygglov som bygganmälan. Kontakta stadsbyggnadskontoret i din kommun för mer information.

Utföranden

  • För bästa vädertätning är partierna utrustade med gummitätning mellan glas och profil.
  • Ett effektivt dränagesystem med naturligt fall i spårprofilen håller regnvatten ute.
  • Helkapslade rostfria hjul är hållbara och löper tyst över spårprofilen.
  • Standardkulörer är vit Ral 9010, natur anodiserat och svart sable.
  • Kan beställas i valfri kulör mot en tilläggskostnad.
  • Handtagsprofilen har ett mjukt greppvänligt handtag längs hela profilen.
  • Mötesprofilen kan fås i klassiskt raka snitt eller elegant rundade.

Vi har fyra typer av lås att välja på till system Bella.

Ryds Glas Svartlackerad profil Bella

Svartlackerad profil med 3-spårs kondensränna

Ryds Glas profilsnitt

Profilsnitt

Ryds Glas Inspiration sommar

Ladda ner våra broschyrer

Här kan du ladda ner våra broschyrer. Skulle du vilja ha dem i tryck var vänlig kontakta vår kundtjänst.

Offert

Använd vårt beräkningsprogram om du vill få en offert på din egna inglasning!

Ryds Glas Kalkylprogram Ikon inglasning

 

 

 

Inglasning för andra årstider?

Kontakta oss

Behöver du expertråd? Är du intresserad av inglasning? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med fönsterlösningar samt offert.

Välj din närmaste verkstad (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Postnummer (obligatorisk)

Ort (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ditt meddelande