VINTER

Valfrihet – Ryds Glas skräddarsyr din inglasning

Våra olika vintersystem finns för dig som vill kunna utnyttja rummet året om. Vintertid har du  möjligheten att genom det stora glaspartierna monterade direkt i din yttervägg få ta del av det skimrande vinterlandskapet sittandes i värmen inomhus. Under de varmare månaderna kan du enkelt öppna upp partierna och sudda ut gränsen mellan inne och ute. Välj själv mellan skjut- eller vikpartier. Systemen är tillverkade av aluminiumprofiler och glas vilket gör att dessa är helt underhållsfria sånär som på vanlig putsning. Välj mellan våra tre olika vintersystem och njut av din lyxiga vinterträdgård oavsett årstid.

Ryds Glas Symboler året runt

Vad skall jag tänka på när jag väljer inglasning till uterum?

Isolerat eller oisolerat
Tänk på hur du kommer att använda ditt uterum, skall det vara till skydd från regn och vind under sommaren eller som vinterträdgård året runt? Det är en stor skillnad på ett oisolerat uterum och en vinterträdgård. Med Bella system förlänger du sommaren, du börjar använda ditt uterum när vårsolen tittar fram och stänger till det när frostgraderna kryper på. Vill du kunna sitta i ditt uterum även på vintern bör du välja något av Schüco systemen som har isolerade profiler och isolerglas.

Val av glas
Det vanligaste när man skall göra ett uterum eller balkonginglasning är att man väljer ett 4-5 mm floatglas till sina skjutluckor. Om du däremot vill kunna vistas i ditt uterum på vintern och du kommer att värma upp det året runt bör du välja antingen ett isolerglas. Till skjutdörrar skall man välja till ett säkerhetsglas dvs. härdat glas eller lamell. Detta för att undvika personskador om olyckan skulle vara framme.

Placering
Låt tomtens förutsättningar bestämma uterummets placering. Låt uterummet fungera som en öppning mot trädgården! Och tänk igenom läget. Ett glasat rum i direkt söderläge blir otroligt varmt heta sommardagar. Norrläge ger ett vackert ljus, men allra bäst kanske det ändå är att ha rummets placering i sydväst.

Utformning
Tänk på helheten. Ta hänsyn till det befintliga husets stil och karaktär när du bestämmer dig för vilket utseende ditt uterum ska ha. Uterummet ska helst tillföra en dimension till huset – både utvändigt och invändigt. I plan- och bygglagen finns dessutom krav på att alla ändringar av en byggnad ska utföras med varsam hand. Kanske visar det sig att ditt hus inte alls har förutsättningar att byggas till med ett uterum. Då kan lösningen vara att bygga ett fristående uterum eller paviljong mitt i trädgårdens grönska.

Bygglov
Ett inglasat uterum blir i lagens mening en tillbyggnad eller nybyggnad beroende på om det kommer i anslutning till huvudbyggnaden eller fristående. I båda fallen kräver uterummet såväl bygglov som bygganmälan. Kontakta stadsbyggnadskontoret i din kommun för mer information.

Skjutdörr Schüco ASS 50

ASS 50 är skjutdörren för dig som vill ha stora öppningspartier i din inglasning. Konstruktionen är högisolerad och med en smäcker design. Den kan förses med allt ifrån trepunktslåsning och barnspärr till lyftskjutfunktion som gör det enkelt att dra dörren åt sidan och fälla ner den i önskat.

Riktigt stora fönsterdörrar kan bli tunga att dra. Då är en lyftskjutdörr ett bra alternativ. Du lyfter upp skjutdörren med handtaget vilket minskar friktionen och gör den enklare att dra. När dörren är öppnad till önskat läge fäller du ner den igen. I nedfällt läge går dörren inte att dra vilket gör den barnvänlig då klämrisken minimeras.

Ryds Glas ASS 50
 • ASS 50 står för Aluminium Sliding System, 50 mm bågdjup
 • Högisolerad med U-värde ner till 1,3 W/m²K
 • Maximal glastjocklek 32 mm, passar för tvåglas isolerruta Lämpad för stora öppningspartier i upp till sex sektioner med mått upp till 3 000×3 000 mm och glasvikter upp till 400 kg per dörrblad
 • Slitstarka rostfria glidskenor för minimalt underhåll
 • God ljudisolering och slagregnstäthet i klass 9A
 • Inbrottsskydd upp till motståndsklass 2
 • Stort utbud av designade beslag och tillbehör så som myggnät
 • Eloxeras eller lackeras i valfri kulör med möjlighet till olika färgval in- och utvändigt

Vikdörr Schüco ASS 70FD

Med vår högisolerade vikdörrar ASS 70 FD kan du öppna upp en glasad vägg till ca. 90%. Vikpartierna glider näst intill ljudlöst på hjul nertill och viks enkelt ihop till smala paket på in- eller utsidan. Du väljer själv om du vill parkera vikdörren till vänster eller till höger. Genom att utföra vikdörren med ett ojämnt antal bågar i kombination med en kantregel ges automatiskt en naturlig passagedörr för användning året runt, utan att övriga bågar behöver öppnas upp. Schüco ASS 70 FD kan även kombineras med AWS fönster.

Ryds Glas ASS 70 FD
 • Stabila isolerade aluminiumprofiler
 • Komfortabla (låsbara) handtag med enhandsgrepp
 • Extra ljudisolering och säkerhetsklass som tillval
 • Stort utbud av slitstarka ytbehandlingsalternativ
 • Möjlighet till olika kulörer på in och utsida (lack alternativt eloxering)
 • Olika glaslistalternativ
 • Kan med fördel användas även för inglasning

Skjutdörr Schüco ASS 70HI

ASS 70.HI är en högisolerande och energisparande lyftskjutsdörr som lever upp till de högst ställda kraven på kvalitet och utförande. De smala synliga profilbredderna, stora glasytorna och användarvänligheten passar bra till restauranger, hotell, kontorsbyggnader och privata villor. Du kan utforma skjutpartiet efter egna önskemål  och välja mått, kulör och tillval. Konstruktionen kan bland annat förses med glasdelande spröjs, designglaslister och beslag i rostfritt stål. Eftersom bågarna löper i ett och samma plan behövs inga extra dörrar.

Riktigt stora fönsterdörrar kan bli tunga att dra. Då är en lyftskjutdörr ett bra alternativ. Du lyfter upp skjutdörren med handtaget vilket minskar friktionen och gör den enklare att dra. När dörren är öppnad till önskat läge fäller du ner den igen. I nedfällt läge går dörren inte att dra vilket gör den barnvänlig då klämrisken minimeras.

Ryds Glas ASS 70 HI
 • Högisolerande aluminiumprofiler med hög stabilitet
 • Bra ljudisolering
 • Bågstorlekar upp till 3 x 3 m
 • Möjligt med olika färgval på in- och utsida
 • Rostfria glidskenor med lätt och ljudlös gång
 • Nya bågvarianter med rund profilkontur
 • Mer komfort med ett nytt beslagssystem
 • Kan utrustas med inbrottsskydd upp till motståndsklass 2
 • Dubbla EPDM tätningar för ökad ljudisolering
 • Integration av e-slide: helt dold inbyggand av automatiserad motordrift
 • Upp till 600 Pa slagregnstäthet
 • En-, två- eller trespårsalternativ beroende på önskad öppningsarea
 • Kompatibelt med AWS fönster

Schüco e-slide beslag

För att underlätta ditt användande av skjutdörrarna har vi utvecklat e-slidetekniken. Med den kan skjutdörrar som är upp till 3 x 3 meter och väger 250 kilo öppnas helt automatiskt med en knappsats istället för handtag.

Offert

Använd vårt beräkningsprogram om du vill få en offert på din egna inglasning!

Ryds Glas Kalkylprogram Ikon inglasning

 

 

 

Inglasning för andra årstider?

Ryds Glas Inspiration vinter

Ladda ner våra broschyrer

Här kan du ladda ner våra broschyrer. Skulle du vilja ha dem i tryck var vänlig kontakta vår kundtjänst.

Kontakta oss

Behöver du expertråd? Är du intresserad av inglasning? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med fönsterlösningar samt offert.

Välj din närmaste verkstad (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Postnummer (obligatorisk)

Ort (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ditt meddelande