Skip to main content
BUSINESS CONTROLLER

BUSINESS CONTROLLER

HUVUDKONTORET, HELSINGBORG

Systemintresserad Business Controller till Ryds Glas

Vi är på jakt efter en riktigt grym Business Controller. Tjänsten är en ny roll där du kommer vara delaktig i vår fortsatta tillväxtresa. Om du är affärsintresserad och vill jobba både strategiskt och verksamhetsnära kan du vara vår nya kollega.

Ryds Glas är ett entreprenörsdrivet företag som älskar glas! Under de senaste åren har vi haft en kraftig tillväxt och vi är idag Sveriges största glasmästeri. Koncernen omsätter idag 700 MSEK och är verksamma på drygt 50 orter med huvudkontor i Helsingborg. Ryds Glas har 480 anställda och behöver nu förstärka med fler kompetenta kollegor för att fortsätta tillväxtresan. Ryds Glas arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor och ser därför gärna både kvinnliga och manliga sökanden.

Du gör!

Vi söker en driven och analytisk person som älskar siffror och data. Som Business Controller kommer du att arbeta med att förbättra och utveckla hur vi analyserar och följer upp ekonomiska siffror kopplat till vår affär.

En viktig del i det dagliga arbetet är att stötta våra chefer i att förstå affären, identifiera förbättringsmöjligheter, skapa budget samt prognostisera intäkter och kostnader.

Rollen som Business Controller är bred och innebär att du är grym på att sätta dig in i detaljer, men även kan se saker ur ett större perspektiv. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i centrala Helsingborg och rapportering sker till ekonomichef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Analysera och utvärdera resultat och nyckeltal
  • Utveckla och underhålla data i affärssystemet
  • Identifiera affärstrender
  • Leverera interna rapporter till berörda parter inom företaget
  • Kvalitetssäkra data
  • Implementera och utveckla nya funktioner
  • Utveckla rutiner och processer kopplade till affärsanalyser
  • Stötta och samarbeta med verksamhetscheferna
  • Driva och stötta i budget- och prognosprocess
  • Ansvara för BI-verktyget Power BI

Du har!

För att lyckas i rollen som Business Controller har du erfarenhet av att hantera stora mängder data, analysera verksamheter samt driva budget- och prognosarbete. Relevant utbildningsbakgrund är civilekonom eller motsvarande och vi vill att du har arbetat minst fem år inom controlling. Rollen kräver också att du har en stark systemvana och utmärkta kunskaper i Excel samt är flytande i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Om du har erfarenhet av att ha implementerat ekonomisystem och om du även arbetat i Power BI så hoppar du upp ett par pinnhål.

Som person är du analytisk och lösningsorienterad och samtidigt ser du alltid möjligheter att både förbättra och utveckla. Utöver detta är du kommunikativ, strukturerad och har ett stort systemintresse. Att du är flexibel, prestigelös och gillar att samarbeta tar vi för givet, vilket såklart avspeglar dina personliga egenskaper.

Du får!

Hos oss får du ett spännande arbete på Sveriges ledande glasmästeri. För oss är det glasklart – med våra 75 år av kunskap, erfarenhet och yrkesskicklighet ska vi fortsätta att driva Ryds Glas och vår bransch framåt. Tillsammans skapar vi ljusa rum för stora tankar, tak för nya perspektiv och golv för nya framsteg.

För rätt person erbjuder vi en självständig och ansvarsfull roll i ett företag som växer kraftigt och har en stor tro på framtiden.  Du får ett omväxlande och fritt arbete där du får arbeta i en roll med möjlighet till utveckling, både personligt och professionellt. Du jobbar tillsammans med engagerade och ambitiösa kollegor i en trivsam miljö.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan via mejl till personal@rydsglas.se. Vi arbetar med ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista dag att ansöka är den 6 augusti. Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta Emelina Bengtsdotter personalgeneralist på telefon 042-32 94 48.

VÅRA VÄRDERINGAR
1

VI TAR HAND OM VARANDRA

Vi bryr oss om varandra och andra – kunder, kollegor och vårt företag. Genom att vara ärliga och visa respekt skapar vi en arbetsplats som är trygg och trevlig för alla. Det ska vara kul att gå till jobbet!
2

VI VILL UTVECKLAS OCH BLI BÄTTRE

Att vara mästare förpliktigar. Genom att hitta nya lösningar på gamla, och nya, utmaningar blir vi framgångsrika och är med och driver branschens utveckling.
3

VI ÄR KOSTNADSMEDVETNA

Varje krona räknas, både för oss och för våra kunder. Vi är medvetna om detta, utan att för den skull kompromissa med kvalitet på något område. Vi är effektiva när vi utför vårt arbete.
4

VI ÄR ENTREPRENÖRER

Vår historia har formats av entreprenörer. Genom att värna vår entreprenörsanda, vara kreativa och innovativa ser vi till att det är vi, och inte våra konkurrenter, som skapar vår framtid.
VÅRA KUNDLÖFTEN