VARFÖR FÖNSTERFILM?

ENERGISMARTA LÖSNINGAR SOM FÖRBÄTTRAR TILLVARON

Med Ryds Glas fönsterfilm i ditt hem kan du minska dina energikostnader, få en säkrare och bekvämare bostad och motverka blekning av inredningen.

Som husägare gör du vad du kan för att dra ner på utgifterna. Vi på Ryds Glas installerar filmen med auktoriserade montörer. Många filmer är nästan helt osynliga på glaset, både inifrån och utifrån sett. Andra filmer är tonade med spegeleffekt som både skyddar mot insyn och förbättrar intrycket av ditt hem.

Fönsterfilmer tillverkas med så kallad ”sputterteknik” eller nanoteknik med hållbara metaller som titan, rostfritt stål, koppar, guld, silver, aluminium och andra legeringar. Det är dessa olika metallkombinationer som ger filmerna dess exceptionella solskyddsegenskaper, liksom deras många färgtoner: rostfritt stål, silver, brons, sterling, m fl. Fönsterfilm finns även i helt transparenta varianter som bara med svårighet kan anas på glaset – men som trots att de inte syns fungerar effektivt dygnet runt.

Värmereduktion Ryds Glas

VÄRMEREDUKTION

SOLFILM – FÖR ETT SKÖNARE INOMHUSKLIMAT

Solfilm är ett bra val både för plånbok och miljö. Det är fyra gånger dyrare att kyla ner ett rum än att värma upp det och med en effektiv solfilm på fönstren kan du ta bort så mycket som 71 % av den värme och solenergi som kommer in genom fönstren. På ett hus med stora glaspartier gör solfilmen enorm skillnad. Ett väldigt effektivt och prisvärt sätt att sänka temperaturen inomhus varma sommardagar! På vintertid har den också en isolerande effekt som håller värmen inne. Det betyder minskade värmeutsläpp och att du kan spara energi.

Läs mer om Solfilm >>

  • Solskydd med en diskret stainless steel finish sett utifrån
  • Patenterade metalliserade filmer ger ett överlägset värmeskydd i varma klimat
  • Filmer med en snygg kopparfinish som passar in i de flesta miljöer
  • Tillverkade av metaller som guld, silver och brons för minskad insyn och uppvärmning
  • Håller värmen ute på sommaren och inne på vintern

Kontakta oss

Behöver du expertråd? Har du trasiga fönster och behöver reparation? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med fönsterlösningar samt offert.

Välj din närmaste verkstad (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Postnummer (obligatorisk)

Ort (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ditt meddelande

Fönsterfilm Energibesparing Ryds Glas

ENERGIBESPARING

REDUCERA ENERGIKOSTNADERNA MED UPP TILL 30%

Ryds Glas fönsterfilmer reflekterar bort en stor del av solens energistrålning, medan den samtidigt absorberar en annan del av energin.

Miljövänlig Ecolux 70 fönsterfilm hjälper dig att uppnå energi och koldioxidbesparingar, vilket förbättrar isolationsprestanda med upp till 88%. Denna toppmoderna Låg Emissivitet (ofta kallad Low-E) -film erbjuder energibesparingar och komfort året runt genom kombinationen av en överlägsen solstyrningsegenskap och unik beläggning.

Resultatet blir att solstrålningen som tränger igenom filmens olika lager minskar kraftigt. Olika filmer reducerar olika mycket solenergi, fråga oss gärna vilken film som passar bäst för ditt projekt. Endast ett par graders temperaturskillnad kan minska din energikostnad med upp till 30%, det ser termodynamikens lagar till om.

Det krävs enormt mycket energi för att minska på solens värmeinstrålning i ett rum med en klimatanläggning. Under sommarens varmaste dagar, när solen står som högst, kan en solskyddsfilm avsevärt minska behovet av kylning i en byggnad.

FÖNSTERFILM FRÅN RYDS GLAS!

Solar Gard Logo
Fönsterfilm Ryds Glas
GARANTIERNA

Solar Gard har industriledande produktgarantier och vårt serviceteam med Solar Gard hanterar garantiärenden snabbt och effektivt.

FÄRGSTABILITET

Solar Gard erbjuder högkvalitativa filmer som försäkrar att filmen färgstabilitet håller under hela garantitiden.

KLARHET

En films klarhet är inte bara viktig i fråga om utseende på filmen, det är även viktigt ur ett säkerhetsperspektiv. Undermålig fönsterfilm kan få problem med ”dimbildning” och försvåra sikten och även öka problem med bländning.

OÖVERTRÄFFAD VIDHÄFTNING

Solar Gard’s utomordentliga lim är en stor del av filmens optimala prestanda. Undermåliga lim kan orsaka att produkten släpper från ytan och i värsta fall resultera i att filmen inte fäster.

KVALITETS- OCH PRESTANDATESTER

Solar Gard’s kvalitetsgaranti försäkrar att alla rullar filmar som lämnar fabriken håller samma färgton för perfekta resultat, oavsett vilken rulle film i serien man använder. Solar Gard utför rigorösa prestanda tester för att försäkra att våra produkter alltid presterar som förväntat i under olika förutsättningar.

SÄKERHET OCH TRYGGHET

De optiskt klara säkerhetsfilmerna i Solar Gard Armorcoat-serien är transparenta och omöjliga att upptäcka på glas, vilket gör dem till ett perfekt eftermonterat skydd. Syftet med inbrottsskyddstester är att mäta motståndskapaciteten hos byggnadsmaterial och fönsterrutor. Dessa material utsätts för olika stora krafter från olika föremål från små handverktyg till motorverktyg. Dessa föremål, upprepade antal slag och tid används för att avgöra vilken prestationsgrad det testade materialet ges. För en inbrottstjuv fungerar ett krossat fönster som en öppen dörr in till värdesakerna! Stärk upp befintliga glas och undvik skador från splittrat glas om olyckan skulle vara framme. Säkerhetsfilm består av extremt stark transparent eller metalliserad polyester, kraftiga UV-blockerare, särskilt starkt bindemedel för laminering och montering och reptåliga ytskikt. Produkten eftermonteras på insidan av glasytan, som skydd om glaset skulle krossas. När exempelvis naturkatastrofer, vandalism och explosioner krossar glas håller filmens elasticitet och tryckkänsliga lim skärvorna på plats. Detta minskar risken för skador på människor och egendom.

Fönsterfilm Blekning Ryds Glas

BLEKNING

SKYDDAR GOLV, TAPETER, MÖBLER & INREDNING

Du får ett fullgott ljusinsläpp men slipper problem med bländande solstrålar och ljusreflektioner på till exempel TV:n.

Fönsterfilm skyddar också golv, tapeter, möbler och annan inredning från att blekas. Du får ett fullgott ljusinsläpp men slipper problem med bländande solstrålar och ljusreflektioner på till exempel TV:n. Och även om du har en bibehållen utsikt kan du få ett bra insynsskydd, beroende på vilken typ av fönsterfilm du väljer. Ryds Glas filmer ökar den termiska komforten, det vill säga förbättra inomhusklimatet, reducera överljus och bländning och samtidigt blockera 99% av den skadliga UV-strålningen, som bland annat bleker interiörer, kan ge förtidigt åldrad hud och i värsta fall hudcancer. Solar Gards solfilmer är godkända och rekommenderas av Skin Cancer Foundation som Ryds Glas använder. UV-skyddet i en fönsterfilm motsvarar solskyddsfaktor SPF 285.

Energifilm

Ecolux från Solargard är en dubbelverkande lågenergifilm som stänger ute värmen på sommaren och behåller den på vintern. Ecolux fungerar som en isolering och minskar din energiförbrukning. U-värdet på ett enkelt klart fönsterglas förbättras upp till 41%. Precis som Solargards övriga fönsterfilmer blockerar Ecolux upp till 99% av den skadliga UV-strålningen som t.ex. skadar eller bleker inredningen.

Ryds Glas Solar Gard Fördelar

Läs mer om energifilm >>

Fastighetsägare blir altmer miljömedvetna och vill hjälpa till att spara på våra naturresurser. Du kan t.ex. minska på användningen av luftkonditionering med hjälp av energifilm. Här är ett räkneexempel. Den årliga medelfrörbrukningen av energi för att kyla ner hemmet utan fönsterfilm är 2655 kWh, skulle man montera Ecolux energifil på dessa rutor skulle man minska förbrukningen till 1400 kWh en minskning med 47%. Värdena är beräknade utifrån ett 180-230 kvadratmeter stort hus, resultatet kan variera på klimat, geografi och husets konstruktion.

Ryds Glas Solar Gard Ytterligare Fördelar

Säkerhetsfilm

Skapa komfort och en tryggare tillvaro. De optiskt klara säkerhetsfilmerna i Solar Gard Armorcoat-serien är transparenta och omöjliga att upptäcka på glas, vilket gör dem till ett perfekt eftermonterat skydd. Till skillnad från många andra filmer är de klara säkerhetsfilmerna antireflexbehandlade och därför närmast osynliga på fönstret. Dina fönster bevarar sitt naturliga utseende dygnet runt. Ingen spegeleffekt eller synlig förändring av glasytan uppstår utan fönstrens naturliga egenskaper bevaras.

Ryds Glas Säkerhetsfilm Inbrott solfilm

Läs mer om Säkerhetsfilm >>

Filmens flexibla lager av högelastisk polyester, dess kraftiga lim, UV-blockerare och reptåliga ytskikt mildrar skadeverkningarna vid explosioner. Den besitter en enastående förmåga att stå emot slag och stötar – och de tjockare filmerna ger ännu bättre skydd. Dessa klara filmer håller inte bara glassplitter på plats, UV-reduktionen skyddar även dina varor och värdesaker mot blekning.

Filmerna, som hjälper dig att skydda dina tillgångar, finns i olika tjocklekar, från 0,05 mm (2 mil) till 0,35 mm (14 mil).