Inglasning

Gör din inglasning till ett äventyr!

Glöm fasta mått – Vi skräddarsyr din inglasning och ditt glasparti till villan, sommarhuset eller uterummet. Du behöver inte anpassa dig till standardmått, vi anpassar oss efter dina förutsättningar. Hos oss får du kostnadsfri rådgivning och hembesök inom 3 mils radie från närmsta Ryds Glas.

Skjutdörrar är den perfekta lösningen för dig som enkelt och smidigt vill öppna upp ett rum och göra en inglasning. De glider nästintill ljudlöst åt sidan på rostfria skenor och kan ge en öppning på upp till två tredjedelar av fönsterbredden. Skjutdörrar kan även användas inomhus för att skapa avgränsade ytor utan att stänga ute ljus. Med inglasningen vinner du utrymme och kan utnyttja ditt boende maximalt. Vill du kunna öppna upp i stort sett hela glasväggar är vikdörrar en smidig lösning. De olika partierna löper näst intill ljudlöst på hjul nedtill och viks enkelt ihop till smala paket på ena sidan. Du väljer själv om du vill vika dem utåt eller inåt, till höger eller vänster.

Kontakta oss

Behöver du expertråd? Är du intresserad av inglasning? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med fönsterlösningar samt offert.

Välj din närmaste verkstad (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Postnummer (obligatorisk)

Ort (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ditt meddelande

Ryds Glas Kalkylprogram Ikon inglasning

Använd vårt beräkningsprogram om du vill få en offert på din egna inglasning!

Skjutdörr Bella

Med Bella inglasning ger vi dig möjligheten att kunna förlänga sommaren och njuta av grönskan och blomsterprakten, men slippa kalla vindar, regn och mygg. I vårt inglasningssystem för uterum är alla profiler tillverkade i aluminium vilket gör dem hållbara och underhållsfria. Profilerna är kraftiga men ger ett smäckert intryck.

Inglasning

Läs mer om Bella >>

 • Mötesprofilen kan fås i klassiskt raka snitt eller elegant rundade.
 • För bästa vädertätning är partierna utrustade med gummitätning mellan glas och profil.
 • Ett effektivt dränagesystem med naturligt fall i spårprofilen håller regnvatten ute.
 • Helkapslade rostfria hjul är hållbara och löper tyst över spårprofilen.
 • Standardkulörer är vit Ral 9010, natur anodiserat och svart sable.
 • Kan beställas i valfri kulör mot en tilläggskostnad.
 • Handtagsprofilen har ett mjukt greppvänligt handtag längs hela profilen.
Ryds Glas Bella Skjutdörrar fyra olika lås att välja mellan

Vi har fyra typer av lås att välja på till system Bella.

RydsGlas Mötesprofiler Rund och Rak

Vi har två typer av mötesprofiler, en rak standard och en exklusivt rundad som höjer utseendet och gör skjutdörren stabilare.

RydsGlas Rälsprofiler Classig och Design

Synlig profilbredd utifrån är 38mm på stående profiler. Våra rälsprofiler är 28mm höga men beroende på antal skjutdörrar blir bredden olika, välj mellan classic och design.

Skjutdörr Schüco ASS 50

ASS 50 är skjutdörren för dig som vill ha stora öppningspartier i din inglasning. Konstruktionen är högisolerad och med en smäcker design. Den kan förses med allt ifrån trepunktslåsning och barnspärr till lyftskjutfunktion som gör det enkelt att dra dörren åt sidan och fälla ner den i önskat.

Riktigt stora fönsterdörrar kan bli tunga att dra. Då är en lyftskjutdörr ett bra alternativ. Du lyfter upp skjutdörren med handtaget vilket minskar friktionen och gör den enklare att dra. När dörren är öppnad till önskat läge fäller du ner den igen. I nedfällt läge går dörren inte att dra vilket gör den barnvänlig då klämrisken minimeras.

Ryds Glas ASS 50

Läs mer om egenskaper ASS 50 >>

 • ASS 50 står för Aluminium Sliding System, 50 mm bågdjup
 • Högisolerad med U-värde ner till 1,3 W/m²K
 • Maximal glastjocklek 32 mm, passar för tvåglas isolerruta Lämpad för stora öppningspartier i upp till sex sektioner med mått upp till 3 000×3 000 mm och glasvikter upp till 400 kg per dörrblad
 • Slitstarka rostfria glidskenor för minimalt underhåll
 • God ljudisolering och slagregnstäthet i klass 9A
 • Inbrottsskydd upp till motståndsklass 2
 • Stort utbud av designade beslag och tillbehör så som myggnät
 • Eloxeras eller lackeras i valfri kulör med möjlighet till olika färgval in- och utvändigt

Vikdörr Schüco ASS 70FD

Med vår högisolerade vikdörrar ASS 70 FD kan du öppna upp en glasad vägg till ca. 90%. Vikpartierna glider näst intill ljudlöst på hjul nertill och viks enkelt ihop till smala paket på in- eller utsidan. Du väljer själv om du vill parkera vikdörren till vänster eller till höger. Genom att utföra vikdörren med ett ojämnt antal bågar i kombination med en kantregel ges automatiskt en naturlig passagedörr för användning året runt, utan att övriga bågar behöver öppnas upp. Schüco ASS 70 FD kan även kombineras med AWS fönster.

Ryds Glas ASS 70 FD

Läs mer om egenskaper ASS 70FD >>

 • Stabila isolerade aluminiumprofiler
 • Komfortabla (låsbara) handtag med enhandsgrepp
 • Extra ljudisolering och säkerhetsklass som tillval
 • Stort utbud av slitstarka ytbehandlingsalternativ
 • Möjlighet till olika kulörer på in och utsida (lack alternativt eloxering)
 • Olika glaslistalternativ
 • Kan med fördel användas även för inglasning

Schüco e-slide beslag

För att underlätta ditt användande av skjutdörrarna har vi utvecklat e-slidetekniken. Med den kan skjutdörrar som är upp till 3 x 3 meter och väger 250 kilo öppnas helt automatiskt med en knappsats istället för handtag.

Vad skall jag tänka på när jag väljer inglasning till uterum?

Läs mer om isolerat eller oisolerat >>

Tänk på hur du kommer att använda ditt uterum, skall det vara till skydd från regn och vind under sommaren eller som vinterträdgård året runt? Det är en stor skillnad på ett oisolerat uterum och en vinterträdgård. Med Bella system förlänger du sommaren, du börjar använda ditt uterum när vårsolen tittar fram och stänger till det när frostgraderna kryper på. Vill du kunna sitta i ditt uterum även på vintern bör du välja något av Schüco systemen som har isolerade profiler och isolerglas.

Läs mer om val av glas >>

Det vanligaste när man skall göra ett uterum eller balkonginglasning är att man väljer ett 4-5 mm floatglas till sina skjutluckor. Om du däremot vill kunna vistas i ditt uterum på vintern och du kommer att värma upp det året runt bör du välja antingen ett isolerglas. Till skjutdörrar skall man välja till ett säkerhetsglas dvs. härdat glas eller lamell. Detta för att undvika personskador om olyckan skulle vara framme.

Läs mer om placering >>

Låt tomtens förutsättningar bestämma uterummets placering. Låt uterummet fungera som en öppning mot trädgården! Och tänk igenom läget. Ett glasat rum i direkt söderläge blir otroligt varmt heta sommardagar. Norrläge ger ett vackert ljus, men allra bäst kanske det ändå är att ha rummets placering i sydväst.

Läs mer om utformning >>

Tänk på helheten. Ta hänsyn till det befintliga husets stil och karaktär när du bestämmer dig för vilket utseende ditt uterum ska ha. Uterummet ska helst tillföra en dimension till huset – både utvändigt och invändigt. I plan- och bygglagen finns dessutom krav på att alla ändringar av en byggnad ska utföras med varsam hand. Kanske visar det sig att ditt hus inte alls har förutsättningar att byggas till med ett uterum. Då kan lösningen vara att bygga ett fristående uterum eller paviljong mitt i trädgårdens grönska.

Läs mer om bygglov >>

Ett inglasat uterum blir i lagens mening en tillbyggnad eller nybyggnad beroende på om det kommer i anslutning till huvudbyggnaden eller fristående. I båda fallen kräver uterummet såväl bygglov som bygganmälan. Kontakta stadsbyggnadskontoret i din kommun för mer information.

Ryds Glas Inspirationslänk

Skjutdörr Schüco ASS 32NI

De oisolerade skjutdörrarna ASS 32NI är ekonomiskt fördelaktiga. De passar bra för invändiga skjutdörrar och konstruktioner där isolering kan uppnås med isolerglas. Skjutdörrarna använder sig av samma karmprofil.

Ryds Glas ASS32 NI

Läs mer om egenskaper ASS 32NI >>

 • Bågens smala synliga bredd ger största möjliga ljusinsläpp
 • Komfortabelt handhavande med (låsbara) engreppshandtag
 • Möjligt att komplettera med integrerade överljus och bröstningar
 • Stort utbud av ytbehandlingar och kulörer samt tillbehör

Skjutdörr Schüco ASS 32

Schüco ASS 32 SC är en intelligent och platsbesparande lösning för skjutdörrar och -fönster. Bågen kan döljas inuti väggen och ge stora öppningar på upp till två tredjedelar av den totala bredden. Platsbehovet är minimalt och skjutdörrarna kan med fördel användas som en öppningsbar vägg till terrass eller balkong. De kan kompletteras med öppningsbara överljus alternativt fasta bröstningselement med samma byggdjup.

Ryds Glas ASS 32

Läs mer om egenskaper ASS 32 >>

 • Bågens smala synliga bredder ger största möjliga ljusinsläpp
 • Komfortabelt handhavande med (låsbara) engreppshandtag
 • Maximalt utnyttjande av rummet tack vare inskjutningsmöjligheter i innerväggen
 • Stora fria genomgångsbredder
 • Isolerade solida aluminiumprofiler med hög stabilitet
 • Möjligt att komplettera med integrerade överljus och bröstningar
 • Stort utbud av ytbehandlingar och kulörer samt tillbehör

Skjutdörr Schüco ASS 70HI

ASS 70.HI är en högisolerande och energisparande lyftskjutsdörr som lever upp till de högst ställda kraven på kvalitet och utförande. De smala synliga profilbredderna, stora glasytorna och användarvänligheten passar bra till restauranger, hotell, kontorsbyggnader och privata villor. Du kan utforma skjutpartiet efter egna önskemål  och välja mått, kulör och tillval. Konstruktionen kan bland annat förses med glasdelande spröjs, designglaslister och beslag i rostfritt stål. Eftersom bågarna löper i ett och samma plan behövs inga extra dörrar.

Riktigt stora fönsterdörrar kan bli tunga att dra. Då är en lyftskjutdörr ett bra alternativ. Du lyfter upp skjutdörren med handtaget vilket minskar friktionen och gör den enklare att dra. När dörren är öppnad till önskat läge fäller du ner den igen. I nedfällt läge går dörren inte att dra vilket gör den barnvänlig då klämrisken minimeras.

Ryds Glas ASS 70 HI

Läs mer om egenskaper ASS 70HI >>

 • Högisolerande aluminiumprofiler med hög stabilitet
 • Bra ljudisolering
 • Bågstorlekar upp till 3 x 3 m
 • Möjligt med olika färgval på in- och utsida
 • Rostfria glidskenor med lätt och ljudlös gång
 • Nya bågvarianter med rund profilkontur
 • Mer komfort med ett nytt beslagssystem
 • Kan utrustas med inbrottsskydd upp till motståndsklass 2
 • Dubbla EPDM tätningar för ökad ljudisolering
 • Integration av e-slide: helt dold inbyggand av automatiserad motordrift
 • Upp till 600 Pa slagregnstäthet
 • En-, två- eller trespårsalternativ beroende på önskad öppningsarea
 • Kompatibelt med AWS fönster

Schüco insektsskydd – för din inglasning

Om du vill vädra ut din varma bostad under sommaren så förstörs ofta glädjen med den friska luften av besvärliga insekter. Schücos insektsskydd släpper in frisk luft i rummet samtidigt som de små plågoandarna effektivt hindras tillträde. Med andra ord kan du njuta ostört av nattsömnen. Såväl montage och demontage sker på enklast möjliga sätt med hjälp av en vridspärr.

Ryds Glas Insektsskydd

Läs mer om insektskydd >>

Det finns tre olika varianter av insektsskydd med antingen inspänningsfunktion, vridfunktion eller skjutfunktion. Inspänningsvarianten är tänkt främst för livande fönster med tvåvägsfunktion och kan närsomhelst hängas på och tas av inifrån rummet. Det vridbara alternativet öppnas och stängs som en dörr och passar därför bäst till dörrar och framför allt till. Det skjutbara insektsskyddet monteras på på dörrar med lyftskjut- och skjutfunktion.

Oavsett vilken typ du väljer finns en mängd olika former och färger att välja mellan.