Skip to main content
TAKFÖNSTER

SLÄPP IN LJUSET MED TAKFÖNSTER

Ljus och glas blir allt viktigare i de bostäder som byggs och renoveras. Man har kommit fram till att dagsljus är avgörande för vårt välbefinnande och ett sätt att få in mer ljus är att installera större fönsterpartier och takfönster. Ett takfönster ger minst dubbelt så mycket ljus som dina vanliga fasad-fönster och kan se till att dagsljuset når ut i alla hörn.Takfönster ska inte bara vara enkla att använda utan ska även representera er stil, vara funktionella och säkra. Vi tittar på hur vi kan kombinera design och säkerhet för att takfönsterna ska upprätthålla standarden, både er standard och vår.

Våra VELUX takfönster kommer i olika varianter och stilar, både manuella och fjärrstyrda. För att enkelt öppna och stänga sitt takfönster kan man fjärrstyra den med en medföljande diskret fjärrkontroll som kan styras från varsomhelst i boendet.

PIVÅHÄNGT ELLER TOPPHÄNGT?

Pivåhängt är ett takfönster med en ventilationsklaff i ovankant på takfönstret, detta gör så att du kan öppna takfönstret utan att störas av möbler och växter nedanför. Topphängt är det takfönster dem flesta känner till. Med ett handtag i nederkant öppnar du fönstret utåt och då får du en panoramautsikt. För att skydda möbler och inredning rekommenderar vi att inte ha möbler direkt under ett sådant här takfönster.

ÄR DU INTRESSERAD AV TAKFÖNSTER?

Kontakta oss
24 månader delbetalning

FINANSIERING OCH DELBETALNING

Tillsammans med vår partner Resurs Bank erbjuder vi räntefri delbetalning på upp till 24 månader. Läs mer om Ryds Glas Glaskonto.

VELUX TAKFÖNSTEREXPERT

Som takfönsterexpert till VELUX både säljer och monterar vi takfönster.
Vi har även VELUX största utställning. Ni finner VELUX showroom hos oss på
Västbergav. 43, 126 30 Hägersten
08-120 578 45

Takfönster på sadeltak i kontorslandskap

FÖNSTER FÖR SADELTAK

Det finns topphängda fönster som manövreras med ett handtag nertill, pivåhängda fönster som kan roteras 180 grader för enkel fönsterputsning.Takbalkong CABRIO som öppnas snabbt och som ger ditt hem mer luft, ljus och en fantastisk utsikt. Även när takbalkongen är stängd ger den mer utsikt eftersom den nedersta delen går ända ner till golvet.

Takfönster på plåttak i konferensrum

FÖNSTER FÖR PLATTA TAK

Takkupol eller takfönsterkupol som är speciellt anpassade till platta tak. Utöver den klassiska takfönsterkupolen finns versioner med planglas och välvt glas. Dessa utrymmen ligger ofta långt ifrån fasadfönstren och ger välbehövligt luft, ljus och rymd till rummet.

Ljustunnel

LJUSTUNNEL

I de flesta byggnader finns utrymmen som är mörka och där det inte går att installera ett takfönster. En bra lösning till det utrymmet är en ljustunnel. En ljustunnel är ett reflekterande rör som riktar dagsljuset till alla hörn av rummet och man får ett ljusare och behagligare miljö. Det finns ljustunnlar för både platta och sluttande tak.

VILL DU VETA MER OM OLIKA TYPER AV TAKFÖNSTER?   Kontakta oss
ENKELT OCH SMIDIGT ATT VÄLJA SKRÄDDARSYTT
Rådgivning

RÅDGIVNING

Vi går tillsammans igenom dina behov, önskemål och förutsättningar för att hitta den bästa lösningen.

Mätning

MÄTNING

Vi kommer ut till dig och mäter så att det blir korrekt.

Tumme upp

MONTERAT OCH KLART

Vi mäter, levererar, monterar och besiktigar arbetet enligt ett fastställt protokoll när det är klart.

Leverans

LEVERANS

Välj om du vill ha dina glas levererade till oss eller direkt till dig.

Ikon för garanti

GARANTI

Hos oss får du garanti på både arbete och glas.

UTERUM
ÅRET OM

 

läs mer

NYA
FÖNSTER?

 

läs mer

GLASFASAD
OCH GLASTAK

 

läs mer

GLASDÖRRAR
OCH ENTRÉTAK

 

läs mer

GLASRÄCKE
– INNE OCH UTE

 

läs mer

INGLASAD
BALKONG

 

läs mer

VÅRA KUNDLÖFTEN