KONDENS MELLAN FÖNSTREN

BYT FÖNSTER-KASSETT OCH SLIPP KONDENS MELLAN DINA FÖNSTER

Imma och kondens mellan fönsterglas är tyvärr ett vanligt problem, särskilt i äldre hus där renovering av fönsterkasset inte har gjorts förut. Isoleringsglas och fönsterkasseter från 70- och 80-talen är ofta av ganska dålig kvalitet och förseglingen mellan glasen blir lätt otät. Läckaget gör att det blir ett konstant drag och att fönstren aldrig heller ser riktigt rena ut eftersom dem samlar lätt på sig smuts. Smutsen fäster sig i repor och i krackeleringar och skapar sedan mer förstörelse än vad fönstret och kassetten klarar av. Den enda lösningen är att byta till en ny fönster-kassett. Vid ett byte tar våra glasmästare hänsyn till ursprungs utseendet om så önskas, vill man modernisera fönstrets utseende kan vi även se till att det sker. Hos oss kan du byta och beställa nya isolerglaskassetter i alla storlekar och former: fyrkantiga, rektangulära, runda och kilformade. Därefter hjälper våra glasmästare dig att byta, inga isolerglaskassetter är för komplicerade för våra glasmästare att byta. 

 

Kondens mellan fönsterna är en helt annan sak än kondens eller imma fönstret. För att slippa den kondens som sker mellan dina fönster krävs en ny kassett. Med för att slippa kondens på dina fönster så kan man bland annat koppla en eluppvärmd värmekälla till fönstret för att på så vis förebygga kondens och kallras på glasytorna.  Temperaturen kan man enkelt byta med hjälp av en termostat. Läs mer om värmekällor hos oss. https://www.rydsglas.se/forbattra/smarta-glas/

Byt upp dig när du ska byter till nytt!

Passa på att uppgradera dina fönster när du ändå ska byta ut dem med våra energiglas. Med moderna energiglas kan du sänka fastighetens värmekostnader rejält och du kan även välja andra smarta funktioner, till exempel glas som skyddar mot solvärme, inbrott, buller och brand. Energiglas ser till att fånga upp varma solstrålar och värme utrymmet där fönsterna är monterade. På så vis skapar man ett varmt klimat. Man kan även göra tvärtom med solskyddsglas, glasytan fungerar som vanligt glas men stänger ute en tredjedel av solstrålarna och håller inomhusklimatet skönt, svalt och behagligt. Vill man även skydda mot buller och brand kan man använda sig av brandskyddsglas och härdat glas. Det bästa är att du inte behöva välja, vi har möjligheten att kombinera våra smarta glas för att du ska kunna få ta del av alla funktioner. På så vis kan du kombinera till exempel solskyddsglas med brandskyddsglas. Enkelt och smidigt!

Läs mer om våra smarta glas och hör av dig till våra glasmästare för tips och råd. Vi svarar alltid. 

HAR DU PROBLEM MED KONDENS MELLAN FÖNSTREN?   Kontakta oss

TRASIGA GLAS

 

läs mer

RENOVERA FÖNSTER

 

läs mer

VÅRA KUNDLÖFTEN