RENOVERA FÖNSTER

VÅRA GLASMÄSTARE HJÄLPER DIG ATT BYTA TRASIGA FÖNSTER EFTER KONSTENS ALLA REGLER

Regn, blåst och kraftiga temperaturväxlingar- ett fönster ska klara mycket och behöver ses över med jämna mellanrum. Renovering av fönster är oftast billigare än ett fönsterbyte och ger dig möjlighet att bevara fastighetens ursprungliga utseende. Ur ett miljöperspektiv är det dessutom bättre renovera det befintliga fönstret istället för att byta. Virket i äldre fönster består ofta av kådrikt kärnvirke som har en naturlig motståndskraft mot fukt och röta. Sköter du fönstret på rätt sätt kan det hålla i över 100 år, utan att då byta fönster kan man återställa dess funktionalitet utan att det behöver kosta mycket. 

Om du är osäker på hur du vill gå tillväga när ett fönster behöver renoveras står våra glasmästare till förfogande och hjälper dig med allt från glasbyte till omkittning. Våra glasmästare kommer dessutom gärna ut och besiktigar dina fönster på plats. Kontakta oss så bokar vi en tid.

 

Glöm inte att du alltid kan uppgradera dina fönster vid renovering om du istället skulle vilja det. Byt till några av våra smarta glas för att förenkla vardagen och för att upptäcka hur smarta glas kan förändra ditt hem. Med energiglas kan du enkelt värma upp kontoret eller bostaden eftersom energiglaset absorberar värmen, därefter stängs värmen in in utrymmet för ett varmare inomhusklimat. Vill man istället behålla den svala miljön kan man använda sig av solskyddsglas som har en motsatt effekt till energiglaset. Här arbetar man istället med att stänga ute solstrålarna så att klimatet utomhus inte påverkar klimatet inomhus. Med solskyddsglas slipper man dessutom använda sig av markiser eller persienner eftersom glaset skyddar mot dessa strålarna. Med brandskyddsglas och säkerhetsglas kan du skydda din omgivning om olyckan skulle vara framme. Brandskyddsglaset skyddar mot eldsvåda och giftiga gaser, glasytan har dessutom en högre spänningspunkt vilket gör det extremt svårt att krossa. På så vis kan du skydda utrymmet och eventuella människor som rör sig i området. 

SMARTA GLAS

SÄNK VÄRMEKOSTNADEN OCH GÖR FÖNSTREN INBROTTSSÄKRA

När du renoverar dina fönster lönar det sig ofta att byta glas. Med moderna energiglas kan du sänka fastighetens värmekostnader rejält och du kan även välja andra smarta funktioner, till exempel glas som skyddar mot solvärme, inbrott, buller och brand. Du kan alltid kontakta oss för rådgivning, oavsett byggnad så hjälper vi dig med att skräddarsy en lösning som passar dig. Våra certifierade glasmästare hjälper dig från början till slut.

GAMMALT BLIR SOM NYTT

KITTA OM DINA FÖNSTER – EN BRA INVESTERING

Tar du hand om dina träfönster på rätt sätt håller de längre. När färgen flagnar och kitt lossnar är det hög tid för en fönsterrenovering. Med traditionell hantverksteknik ser vi till att dina gamla fönster blir som nya.

ASBESTSANERING

FÖNSTERRENOVERING MED ASBESTSANERING

Fönsterkitt på fönsterbågar som är tillverkade före 1982 kan innehålla asbest. För att vara på den säkra sidan tar vi alltid asbestprov på äldre fönster som saknar dokumentation, och vi har all utrustning och kompetens som krävs för sanering.

MINSKA INSYNEN

DEKORGLAS OCH SPECIALGLAS

Med dekorglas kan du skapa ett uttryck eller funktion precis som du vill ha det. Möjligheterna är oändliga! På Ryds Glas erbjuder vi ett brett sortiment av specialglas, men också mönstrade och färgade dekorglas som släpper igenom ljus men hindrar insyn.

KULTURGLAS

TIDSENLIG RENOVERING

För att behålla den genuina karaktären hos äldre fastigheter är det viktigt att välja rätt sorts glas. Maskindraget glas eller kulturglas används i de flesta fall vid renovering av äldre fönster för att bevara husets eller byggnadens karaktär. Det typiska för kulturglaset är en viss vågighet, dragränder och lite blåsor som ger förvrängningar när man ser ut genom glaset. På Ryds Glas erbjuder vi ett brett sortiment av kulturglas.

ÄR DET DAGS ATT RENOVERA DINA FÖNSTER?   Kontakta oss

TRASIGA GLAS

 

läs mer

KONDENS MELLAN FÖNSTREN

 

läs mer

VÅRA KUNDLÖFTEN