RENOVERA FÖNSTER

DAGS ATT RENOVERA FÖNSTER? VI HJÄLPER DIG FRÅN START TILL MÅL.

Regn, blåst och kraftiga temperaturväxlingar, ett fönster ska klara mycket och behöver ses över med jämna mellanrum. Renovering är oftast billigare än ett fönsterbyte och ger dig möjlighet att bevara fastighetens ursprungliga utseende. Plus att renovering av fönster är bättre för miljön. Virket i äldre fönster består ofta av kådrikt kärnvirke som har en naturlig motståndskraft mot fukt och röta. Sköter du fönstret på rätt sätt kan det hålla i över 100 år!

Våra glasmästare hjälper dig med allt från glasbyte till omkittning, och kommer gärna ut och besiktigar dina fönster på plats. Kontakta oss så bokar vi en tid.

SMARTA GLAS

SÄNK VÄRMEKOSTNADEN OCH GÖR FÖNSTREN INBROTTSSÄKRA

När du renoverar dina fönster lönar det sig ofta att byta glas. Med moderna energiglas kan du sänka fastighetens värmekostnader rejält och du kan även välja andra smarta funktioner, till exempel glas som skyddar mot solvärme, inbrott, buller och brand.

GAMMALT BLIR SOM NYTT

KITTA OM DINA FÖNSTER – EN BRA INVESTERING

Tar du hand om dina träfönster på rätt sätt håller de längre. När färgen flagnar och kitt lossnar är det hög tid för en fönsterrenovering. Med traditionell hantverksteknik ser vi till att dina gamla fönster blir som nya.

ASBESTSANERING

FÖNSTERRENOVERING MED ASBESTSANERING

Fönsterkitt på fönsterbågar som är tillverkade före 1982 kan innehålla asbest. För att vara på den säkra sidan tar vi alltid asbestprov på äldre fönster som saknar dokumentation, och vi har all utrustning och kompetens som krävs för sanering.

MINSKA INSYNEN

DEKORGLAS OCH SPECIALGLAS

Med dekorglas kan du skapa ett uttryck eller funktion precis som du vill ha det. Möjligheterna är oändliga! På Ryds Glas erbjuder vi ett brett sortiment av specialglas, men också mönstrade och färgade dekorglas som släpper igenom ljus men hindrar insyn.

KULTURGLAS

TIDSENLIG RENOVERING

För att behålla den genuina karaktären hos äldre fastigheter är det viktigt att välja rätt sorts glas. Maskindraget glas eller kulturglas används i de flesta fall vid renovering av äldre fönster för att bevara husets eller byggnadens karaktär. Det typiska för kulturglaset är en viss vågighet, dragränder och lite blåsor som ger förvrängningar när man ser ut genom glaset. På Ryds Glas erbjuder vi ett brett sortiment av kulturglas.

ÄR DET DAGS ATT RENOVERA DINA FÖNSTER?   Kontakta oss

TRASIGA GLAS

 

läs mer

KONDENS MELLAN FÖNSTREN

 

läs mer

VÅRA KUNDLÖFTEN