Skip to main content

KULTURGLAS FÖR TIDSENLIG RENOVERING

Vid renoveringar och restaureringar vill man ofta kunna återskapa den ursprungliga estetiken, känslan och charmen som byggnaden en gång haft. För lyckas med detta kan man använda en glastyp som kallas kulturglas – även känt som maskindraget, valsat eller “gammalt glas”.

Caroli kyrka

VAD ÄR KULTURGLAS?

Kulturglas är ett maskindraget glas som tillverkas i äldre maskiner och var vanligt i Sverige på 1930-1950-talet. Glaset kännetecknas av sina vågiga konturer, dragränder och små blåsor som ger en unik karaktär. Denna typ av glas används ofta i renoveringsprojekt där man strävar efter att behålla eller återskapa den ursprungliga estetiken hos äldre byggnader.

Caroli kyrka

VARFÖR SKA MAN VÄLJA KULTURGLAS?

Vikten av att välja rätt glas för ditt projekt ligger i slutresultatet och att välja kulturglas är ett enkelt sätt att bevara den autentiska atmosfären hos en fastighet.

Caroli kyrka

KULTURGLASETS UNIKA EGENSKAPER

Det som främst karakteriserar glaset är dess vågighet, ränder och småblåsor som i sin tur kan skapa optiska illusioner när man tittar genom dem, exempelvis att flaggstänger, träd eller andra föremål förvrängs.

Caroli kyrka

KULTURGLASETS BETYDELSE FÖR RENOVERING

Idag efterfrågas kulturglas allt oftare, särskilt i renoverings- eller restaureringsprojekt där man strävar efter att bevara eller återskapa den historiska karaktären hos en byggnad.

Vill du bevara den genuina karaktären för ditt nästa renoveringsprojekt? På Ryds Glas erbjuder vi ett brett sortiment av kulturglas. Kontakta oss hjälper vi dig gärna!

Kontakta oss
VÅRA KUNDLÖFTEN