Skip to main content
BILGLAS

VI BYTER BILGLAS OCH REPARERAR STENSKOTT

På våra kombianläggningar kan du byta bilglas och reparera stenskott. Beroende på skadans storlek kan vi antingen reparera bilrutan eller byta ut den meddetsamma. När det gäller stenskott är det viktigt att laga det så fort som möjligt, annars finns risken att skadan blir större och större skador kostar oftast mer. Att vara snabb är smart för det gynnar både både plånbok och miljö. För att boka en tid hos oss, klicka här

VAD KOSTAR DET?

Har du en hel- eller halvförsäkring betalar du normalt självrisken. Ditt försäkringsbolag sköter resten av kostnaden. Hör av dig till oss, så hjälper vi dig -både med rutan och försäkringsbolaget.

LAGA STENSKOTT

VI RÄDDAR DIN VINDRUTA

Ett stenskott kan vara början till en spricka i din vindruta. Därför är det viktigt att laga stenskottet så snabbt som möjligt, annars kan det hända att du behöver byta hela vindrutan till slut. Ett gammalt stenskott har dessutom sämre förutsättningar att bli perfekt så vänta inte för länge med att höra av dig till oss. Att laga ett stenskott tar ca en halvtimme. Snabbt och smidigt!

BYTE AV VINDRUTA

RÄTT RUTA, RÄTT MONTERAD OCH RÄTT KALIBRERAD

Om vindrutan är sprucken, har fler än tre stenskott eller om stenskottet är placerat mindre än 5 cm från fönsterkanten så behöver rutan bytas. En spricka i vindrutan försämrar både sikt och säkerhet. Därför är det viktigt att byta rutan så fort skadan upptäcks. På Ryds Glas har vi bilrutor för alla bilmärken och årsmodeller: oavsett om det gäller ny vindruta, bakruta eller sidoruta.

I moderna bilar är vindrutan ofta utrustad med kameror och sensorer som har centrala säkerhetsfunktioner. På Ryds Glas har vi specialutbildad personal som ser till att kalibreringen sker på rätt sätt för just din bil.

LÅNEBIL ELLER ELCYKEL

Skulle du behöva en lånebil eller elcykel under tiden vi byter ruta, så hjälper vi dig med det! Glöm inte att uppge detta när du bokar bara. Läs om villkoren nedan.

Grå cykel och bil
VILL DU BOKA EN TID?   KLICKA HÄR
FRI LÅNEBIL ELLER ELCYKEL
Grön bil
VILLKOR FÖR LÅNEBIL

Bokning av lånebil sker i samband med bokning av vindrutebyte.

Vid eventuell skada är självrisken 5 000 kr och betalas av kunden enligt gällande försäkringsvillkor.

De fem första milen är kostnadsfria. Efter fem mil är kostnaden 30 kr/mil.

Eventuell böter under lånetiden erläggs av kunden.

Rökning och djur är inte tillåtna i bilen.
Grön cykel
VILLKOR FÖR ELCYKEL

Bokning av lånecykel sker i samband med bokning av vindrutebyte.

Cykeln skall låsas fast med det medföljande säkerhetslåset.

Eventuell böter under lånetiden betalas av kunden.

Vid eventuell skada eller stöld är självrisken 1 000 kr och betalas av kunden enligt gällande försäkringsvillkor.
VÅRA KUNDLÖFTEN