VÅR OCH HÖST

Valfrihet – Ryds Glas skräddarsyr din inglasning

Våra olika vår- och höstsystem erbjuder vi dig som vill kunna utnyttja ditt uterum större delen av året även när snön och minusgraderna kommer smygande. Att kunna använda sitt uterum tidigt på våren och förlänga sommaren är en självklarhet och att njuta av hösten är helt fantastiskt. Systemen är tillverkade av aluminiumprofiler och glas vilket gör dessa helt underhållsfria så när som på vanlig putsning. Välj mellan våra två olika vår- och höstsystem och förläng tiden i ditt uterum.

Ryds Glas Symboler Vår, sommar och höst

Vad skall jag tänka på när jag väljer inglasning till uterum?

Isolerat eller oisolerat
Tänk på hur du kommer att använda ditt uterum, skall det vara till skydd från regn och vind under sommaren eller som vinterträdgård året runt? Det är en stor skillnad på ett oisolerat uterum och en vinterträdgård. Med Bella system förlänger du sommaren, du börjar använda ditt uterum när vårsolen tittar fram och stänger till det när frostgraderna kryper på. Vill du kunna sitta i ditt uterum även på vintern bör du välja något av Schüco systemen som har isolerade profiler och isolerglas.

Val av glas
Det vanligaste när man skall göra ett uterum eller balkonginglasning är att man väljer ett 4-5 mm floatglas till sina skjutluckor. Om du däremot vill kunna vistas i ditt uterum på vintern och du kommer att värma upp det året runt bör du välja antingen ett isolerglas. Till skjutdörrar skall man välja till ett säkerhetsglas dvs. härdat glas eller lamell. Detta för att undvika personskador om olyckan skulle vara framme.

Placering
Låt tomtens förutsättningar bestämma uterummets placering. Låt uterummet fungera som en öppning mot trädgården! Och tänk igenom läget. Ett glasat rum i direkt söderläge blir otroligt varmt heta sommardagar. Norrläge ger ett vackert ljus, men allra bäst kanske det ändå är att ha rummets placering i sydväst.

Utformning
Tänk på helheten. Ta hänsyn till det befintliga husets stil och karaktär när du bestämmer dig för vilket utseende ditt uterum ska ha. Uterummet ska helst tillföra en dimension till huset – både utvändigt och invändigt. I plan- och bygglagen finns dessutom krav på att alla ändringar av en byggnad ska utföras med varsam hand. Kanske visar det sig att ditt hus inte alls har förutsättningar att byggas till med ett uterum. Då kan lösningen vara att bygga ett fristående uterum eller paviljong mitt i trädgårdens grönska.

Bygglov
Ett inglasat uterum blir i lagens mening en tillbyggnad eller nybyggnad beroende på om det kommer i anslutning till huvudbyggnaden eller fristående. I båda fallen kräver uterummet såväl bygglov som bygganmälan. Kontakta stadsbyggnadskontoret i din kommun för mer information.

Skjutdörr Schüco ASS 32NI

De oisolerade skjutdörrarna ASS 32NI är ekonomiskt fördelaktiga. De passar bra för invändiga skjutdörrar och konstruktioner där isolering kan uppnås med isolerglas. Skjutdörrarna använder sig av samma karmprofil.

Ryds Glas ASS32 NI
 • Bågens smala synliga bredd ger största möjliga ljusinsläpp
 • Komfortabelt handhavande med (låsbara) engreppshandtag
 • Möjligt att komplettera med integrerade överljus och bröstningar
 • Stort utbud av ytbehandlingar och kulörer samt tillbehör

Skjutdörr Schüco ASS 32SC

Schüco ASS 32SC är en intelligent och platsbesparande lösning för skjutdörrar och -fönster. Bågen kan döljas inuti väggen och ge stora öppningar på upp till två tredjedelar av den totala bredden. Platsbehovet är minimalt och skjutdörrarna kan med fördel användas som en öppningsbar vägg till terrass eller balkong. De kan kompletteras med öppningsbara överljus alternativt fasta bröstningselement med samma byggdjup.

Ryds Glas ASS 32
 • Bågens smala synliga bredder ger största möjliga ljusinsläpp
 • Komfortabelt handhavande med (låsbara) engreppshandtag
 • Maximalt utnyttjande av rummet tack vare inskjutningsmöjligheter i innerväggen
 • Stora fria genomgångsbredder
 • Isolerade solida aluminiumprofiler med hög stabilitet
 • Möjligt att komplettera med integrerade överljus och bröstningar
 • Stort utbud av ytbehandlingar och kulörer samt tillbehör

Offert

Använd vårt beräkningsprogram om du vill få en offert på din egna inglasning!

Ryds Glas Kalkylprogram Ikon inglasning

 

 

 

Inglasning för andra årstider?

RydsGlas-inglasning inspiration vår och höst

Ladda ner våra broschyrer

Här kan du ladda ner våra broschyrer. Skulle du vilja ha dem i tryck var vänlig kontakta vår kundtjänst.

Kontakta oss

Behöver du expertråd? Är du intresserad av inglasning? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med fönsterlösningar samt offert.

Välj din närmaste verkstad (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Postnummer (obligatorisk)

Ort (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ditt meddelande