Badrum

Efter köket har badrummet blivit det mest populära renoveringsobjektet. Möjligheten att ändra utseendet i ditt badrum med hjälp av glasväggar och speglar kan öka känslan av rymd. Glas i badrum har blivit ett snyggt komplement till klinkers och kakel. Det är även populärt med fristående duschar, duschväggar med inbyggd belysning, avdelare i badrummet eller kanske en hel vägg i glas. Användningsområdet är stort och allt fler inser vilka fantastiska effekter man kan uppnå med hjälp av lite färgat glas och fantasi.

Ryds Glas Badrum

När du monterar dina badrumsglas är det viktigt att du väljer ett personsäkert glas för att undvika skador. Vårt standard badrumsglas är ett 8 millimeters härdat flotglas med slipade kanter, som tillval kan du välja att få ett järnfattigt glas för att få bort den gröna färgen i glaset, eller en beläggning med FlexoTop, som får vattnet att lättare rinna av glaset, vilket gör att man får mindre kalkränder och håller glaset renare längre.

FlexoTop tekniken fungerar genom hydrofobicitet, vilket gör att ytan får vatten- och smutsavvisande egenskaper. FlexoTop har ingen påverkan på ytans utseende och har en betydande nötningsbeständighet.

Hos oss kan du välja mellan ett antal olika designade rostfria gångjärn i serien flamea plus. Beslagen finns som rostfritt, blank krom och guld.

Ryds Glas Gångjärn samlingsbild
Ryds Glas Badrum Inspirationslänk

Glasdörrar till badrum

Ska du ändå byta dörren till badrummet tänk på att du kan få en glasdörr som släpper in ljuset men fortfarande behåller känslan av en dörr. Glaset behöver inte vara helt klart utan kan väljas med en blästrad/matt yta. Välj mellan dörr med gångjärn eller skjutdörr utifrån vad som passar ditt badrum bäst.

Speglar till badrum kan fås i anpassad storlek för just dig. Vi skär och slipar allt från fyrkantiga till triangulära och runda, här finns i princip inga begränsningar. Det finns ett flertal olika upphängningsanordningar, de vanligaste är att man limmar spegeln direkt på gipsväggen, har man däremot kakel så används rostfria eller kråmade beslag. Det finns möjlighet att skapa en skuggkant runt spegeln genom att använda beslag som är tjockare. Fråga gärna våra glasmästare om du är osäker eller vill ha tips och råd!

Det finns ett stort urval av snygga knoppar till duschdörrar. Söker du en speciell modell eller utseende kontakta gärna din lokala Ryds glasmästare.

Kontakta oss för rådgivning och offert

Våra experter hjälper gärna till med din inredning av glas.

Välj din närmaste verkstad (obligatorisk)

Ditt namn (obligatorisk)

Postnummer (obligatorisk)

Ort (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer (obligatorisk)

Ditt meddelande