Skip to main content
VERKSAMHETSCHEF

VERKSAMHETSCHEF

VERKSAMHETSOMRÅDE HALLAND

Verksamhetschef till Ryds Glas, Halland

Ryds Glas har arbetat med glas i drygt 70 år. Företaget startades av Erik Ryd i Sundsvall 1947, och när sönerna Georg och Leif tog över började verksamheten expandera.

De senaste åren har Ryds Glas, verksamma inom byggnadsglas, haft en kraftig tillväxt och är idag marknadsledande i Sverige när det gäller glasmästeritjänster. Koncernen omsätter idag 600 MSEK och är verksamma på drygt 50 orter med huvudkontor i Helsingborg. Ryds Glas har 460 anställda och behöver nu förstärka med fler kompetenta kollegor för att fortsätta sin tillväxtresa.

Ryds Glas arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor och ser därför gärna både kvinnliga och manliga sökanden. Företagets övergripande mål är att skapa en trivsam och säker arbetsplats som attraherar, välkomnar, behåller och utvecklar alla duktiga människor.

Läs gärna mer på www.rydsglas.se.

Om tjänsten:
Som verksamhetschef för Halland har du det övergripande ansvaret för att glasmästerierna når sina mål samt bedriver verksamheten enligt Ryds-koncernens direktiv, normer och policys. Resurser tillsätts utifrån det årliga budgetarbetet.

I rollen är du personalansvarig för samtliga medarbetare på anläggningen och har ansvar för att leda och utveckla personalen som består av glasmästare, projektledare, arbetsledare och verksamhetskoordinator.

Delansvar för specifika områden bör delegeras i samråd med arbetsledaren som du kommer arbeta i ett nära samarbete med. Som Verksamhetschef samverkar du aktivt med den centrala driftsorganisationen som i sin tur ska ses som verksamhetens styrelse.

Rollen är placerad på Ryds Glas anläggningar i Falkenberg och Halmstad och rapporterar till VD.

Huvuduppgifter och ansvarsområden:

 • Ledning av verksamheten inklusive personalansvar
 • Driva försäljningen framåt och teckna försäljningsavtal
 • Identifiera, bearbeta och göra affärer med befintliga nyckelkunder samt potentiella nya kunder
 • Framtagande av årlig budget och verksamhetsplan enligt Ryds Glas direktiv i samverkan med VD
 • Övergripande ansvar för kontoret samt kommunikation till medarbetarna kring glasmästeriets/verksamhetens status och utveckling
 • Bedriva förbättringsarbete av befintlig verksamhet.

Vem är du?
För denna roll söker vi dig som har minst fem års erfarenhet från liknande roll med personalansvar. Du är affärsorienterad och innehar ett affärstänk som kan ta verksamheterna framåt och driva organisationen mot uppsatta mål. Som person är du en entreprenöriell företagsledare. Du ser möjligheter istället för problem och du ligger ständigt steget före i processerna.

Du har stor erfarenhet av avtalsskrivning och förhandling och du förstår vikten av att skapa rätt affärer som är lönsamma för verksamheten. Vi tror att du är etablerad i Halland och har ett upparbetat kontaktnät inom relevanta områden/branscher. Du kanske är eller har varit egen företagare som är ute efter nya utmaningar?

Ytterligare kompetenser:

 • Goda ledaregenskaper
 • Självgående och strukturerad
 • Grundläggande förståelse för ekonomiska begrepp
 • God administrativ förmåga
 • Förståelse av marknaden och/eller byggbranschen
 • Förmåga att analysera, förstå och utveckla befintlig verksamhet då det gäller rutiner, processer och arbetsmiljö
 • Representativt föredöme internt och externt
 • Driven, affärsorienterad och affärsmässig
 • God datorvana

Ansökan:
Varmt välkommen med din ansökan till malin.johansson@rydsglas.se senast 2021-03-31. Vi rekommenderar att skicka din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Johansson på mail alternativt 042-32 94 42.

Sista Ansökan innan den 9 april 2021. 

VÅRA VÄRDERINGAR
1

VI TAR HAND OM VARANDRA

Vi bryr oss om varandra och andra – kunder, kollegor och vårt företag. Genom att vara ärliga och visa respekt skapar vi en arbetsplats som är trygg och trevlig för alla. Det ska vara kul att gå till jobbet!
2

VI VILL UTVECKLAS OCH BLI BÄTTRE

Att vara mästare förpliktigar. Genom att hitta nya lösningar på gamla, och nya, utmaningar blir vi framgångsrika och är med och driver branschens utveckling.
3

VI ÄR KOSTNADSMEDVETNA

Varje krona räknas, både för oss och för våra kunder. Vi är medvetna om detta, utan att för den skull kompromissa med kvalitet på något område. Vi är effektiva när vi utför vårt arbete.
4

VI ÄR ENTREPRENÖRER

Vår historia har formats av entreprenörer. Genom att värna vår entreprenörsanda, vara kreativa och innovativa ser vi till att det är vi, och inte våra konkurrenter, som skapar vår framtid.
VÅRA KUNDLÖFTEN